Reserveringslijn: +31 (0)55 20 320 22

telefonisch: ma t/m za - 09:00 tot 18:00 uur
via de chat: dagelijks - 09:00 tot 21:00 uur

Reserveringslijn: +31 (0)55 20 320 22

maandag t/m zaterdag 09:00 tot 18:00 uur

All in Hotels "De Bonte Wever" - Assen

All in Hotel de Bonte Wever

Ontdek al onze faciliteiten!
Hotel De Bonte Wever biedt 262 comfortabele hotelkamers gelegen in Assen, de hoofdstad van een mooi en ruime Drenthe! In het hotel kunt u genieten van alle faciliteiten onder één dak en bovendien kunt u gratis gebruikmaken van ons Wifi-netwerk en is er ook voldoende gratis parkeergelegenheid. Laadpunten (4) voor elektrische auto’s zijn tevens beschikbaar (gebruik middels uw eigen E-pas). Ons hotel is geheel rookvrij en toegankelijk voor mindervaliden (alle kamers zijn middels lift bereikbaar). Honden zijn niet toegestaan (m.u.v. hulphonden).

Animatie/ animatieplein
Ons animatieteam organiseert vele leuke in- en outdooractiviteiten, zoals: kids disco, workshops, knutselprogramma’s, speurtochten, quizzen, bowlingtoernooien en nog veel meer. Op het naastgelegen animatieplein vindt u diverse elektronische spellen voor volop game plezier. Ook vindt u hier diverse familiespellen. Bij de receptie zijn diverse speurtochten te verkrijgen.

Beautysalon
Even helemaal tot rust komen met een verzorgende gezichtsbehandeling of een ontspannende lichaamsmassage. Onze professionele schoonheidsspecialistes leggen u volledig in de watten… Voor het complete aanbod kunt u hier kijken www.debontewever.nl/schoonheidssalon

Bowling
Jong of oud, sportief of niet; bowlen is voor iedereen! U bent van harte welkom op onze zes moderne bowlingbanen. Compleet met lichteffecten, digitale puntentelling, kinderbumpers, glow in the dark en een gezellige bar. U kunt tijdens uw verblijf een baan reserveren bij de bowling. Vooraf alvast reserveren is helaas niet mogelijk.

Biljart, darts, tafeltennis en jeu de boules
180! Of toch liever een potje biljarten gezellig in de Caféstraat. Tafeltennis en jeu de boules zijn buitenspelactiviteiten. Spelbenodigheden zijn af te halen op het animatieplein.

Fietsverhuur/ fietsenstalling
In Drenthe vindt u rust en ruimte en er zijn volop mogelijkheden om eropuit te gaan. De Bonte Wever ligt mooi centraal en vanuit hier bent u in mum van tijd onderweg op of naar een heerlijke fiets- en wandelroute in de prachtige natuur. De fietsenstalling op de hotelparkeerplaats is te openen met de hotelkamerpas. In de fietsenstalling zijn ook oplaadpunten voor E-bikes aanwezig. Gebruik hiervan is geheel op eigen risico.

Verhuurtarieven Dag
Unisex fiets 7 versnellingen € 12,50
Kinderfiets (diverse maten) € 8,50
Elektrische fiets € 26,50

Fatbike € 14,00
Tandem € 21,00
Reserveren kan bij aankomst in het hotel gedaan worden.

Informatie & reserveringsbalie
De informatie- & reserveringsbalie vindt u nabij de hotelreceptie en is dagelijks geopend van 10.00 – 18.00 uur. Hier kunt u terecht met al uw vragen, kunt u bowlingbanen reserveren, zwemkaartjes afhalen, een groepsles in de fitness boeken, fietsen en E-choppers huren of een tafel in restaurant Dapper reserveren. Tevens vindt u hier allerlei uitjes en tips om de omgeving te ontdekken, fietsroutes en bovendien een VVV shop. Buiten de openingstijden van deze balie kunt u terecht bij de hotelreceptie.

Kidsjungle
Lekker klimmen en klauteren! De Kidsjungle ligt naast de bowling.Kinderen van 0 tot 2 jr verblijven gratis & 2 tot 12 jaar genieten van een korting van 35%op het verblijf.

Mini-golf
Iedereen kan meedoen op de mini-golfbaan! Sticks zijn af te halen op het animatieplein.

Professioneel fitnesscentrum
Een compleet aanbod aan trainingsfaciliteiten en groepslessen vindt u in het moderne fitnesscentrum van De Bonte Wever. Hier kunt aan uw conditie werken, meedoen aan één van de groepslessen zoals Spinning, Yoga en Zumba of gewoon lekker bewegen. De minimale leeftijd voor fitness en deelname aan groepslessen is 16 jaar. Voor jongeren van 12 t/m 15 jaar is fitness alleen toegestaan onder toezicht van een volwassene. In het fitnesscentrum is het dragen van sportkleding en (schone) sportschoenen verplicht.

Subtropisch zwem- en saunaparadijs
In het subtropisch zwem- en saunaparadijs kunt u natuurlijk gewoon lekker komen zwemmen. Maar naast het golfslagbad, de wildwaterbaan en de glijbaan, valt er nog veel meer te beleven. U kunt er bijvoorbeeld baanzwemmen in het 25-meter bad (binnen of buiten). De kids spetteren er lekker op los in het peuterbad. Breng een bezoek aan de sauna en rustruimte die volledig in het teken staat van ontspanning: een Finse sauna, een Kelo sauna, infrarood warmtebanken, een Turks stoombad, voetenbaden en sensor douches. Goed voor lichaam en geest. Aan het einde van de dag voelt u zich weer als herboren! Naast vrij zwemmen bent u ook van harte welkom om kosteloos deel te nemen aan onze aquasporten en het baanzwemmen. Voor het aquasporten moet wel even vooraf gereserveerd worden tijdens uw verblijf.

Extra Restaurants – buiten allinclusief aanbod.
Dapper à la carte
Dapper is dankzij het stoere karakter van de inrichting, het interieur en de eigentijdse kaart dé plek waar u terecht kunt voor een goede kop koffie, een hedendaagse lunch, een borrel met een bite of een gevarieerd diner vol eerlijke gerechten. Op onze kaart vindt u dappere menu’s met uitdagende, eigentijdse vlees-, vis,- en vegetarische gerechten passend bij het seizoen en met zorg bereid. Indien u op basis van all-inclusive verblijft kunt u tegen betaling van een toeslag (€ 21,50 p.p./ kinderen 4 t/m 12 jaar: € 9,50 p.p.) genieten van een driegangendiner. De kinderen ontvangen een 3-gangen kindermenu.

Flinck
Bij Flinck voelt u zich welkom en of u nu de dag goed komt beginnen met een stevig ontbijt, een overweldigende plek zoekt om uitgebreid te lunchen, geniet van de brunch op zondag of verrassend wilt dineren, u gaat altijd met een goed gevoel weer naar huis, hotelkamer of op pad. Er is een flinke keuze in warme en koude gerechten waarvan een deel ter plekke in het zicht van de gasten wordt bereid.

Caféstraat
De gezellige Caféstraat in ons complex biedt sfeervolle zitmogelijkheden en diverse bars voor een hapje en een drankje en genieten van live muziek!

Met alle faciliteiten en mogelijkheden is een zorgeloos vakantie bij het bekendste All in Hotel De Bonte Wever een gegarandeerde topper in het aanbod van Allinhotels.nl!
Boek nu en geniet van een zorgeloos verblijf!

Tip van het team van All-in hotels:

Bekijk de vaste 3-, 4-, 5- en 8-daags aanbod, dit zijn de voordeligste arrangementen!

 

Het Drents Museum

Het Drents Museum werd in 1854 opgericht. Het begon met een simpele kast van voorwerpen. Nu is het uitgegroeid tot een kast van een museum! De geschiedenis van het museum is hieronder te lezen. Het gebouw van het museum en zijn bijzondere ruimtes worden hier beschreven.

In 1854 werd het Provinciaal Museum van Oudheden opgericht, met als startkapitaal een provinciale subsidie van 100 gulden en een kast voor de collectie. De kast met archeologische en historische voorwerpen werd geplaatst in het Provinciehuis aan de Brink in Assen. Bijna vijftig jaar later, in 1901, werd de collectie van het museum ondergebracht in het naastgelegen Rijksarchief (nu Drents Archief). Het museum kreeg toen de naam Provinciaal Museum van Oudheden en Geschiedkundige Voorwerpen. De collectie kreeg een impuls toen professor Van Giffen zich in 1916 aan het museum verbond om onderzoek te doen naar de archeologische schatten van Drenthe. Zijn opgravingen maken dat het Drents Museum zich tot de dag van vandaag een van de Nederlandse topmusea op archeologisch gebied kan noemen.

Het Asserbos

Het Asserbos is een oase van rust en een stukje prachtige natuur op slechts enkele wandelminuten afstand van het centrum van Assen. Deze boswandeling brengt u langs de mooiste lanen en paadjes van het honderd hectare grote Asserbos. Een natuurliefhebber? Neem dan zeker hier de tijd om een stukje prachtig natuur in eigen land te ontdekken. Het zal u niet teleurstellen!Het bos heeft een geschiedenis die regelrecht teruggaat naar de middeleeuwen.

Lengte route 7 km.
Duurzaamheidscentrum,

parkeren op parkeerterrein aan het Stadsbroek (Volg borden Stadsbroek / De Bonte Wever).

De Asser Jozefkerk

De Asser Jozefkerk is een fraaie zogenoemde protestantse "Waterstaatskerk" uit het midden van de 19de eeuw.Architect C.J.Spaan ontwierp de protestantse kerk die tussen 1845-1848 gebouwd werd.In 1798 bepaalde de wet dat Rooms Katholieke kerken die in 1602 protestants gemaakt werden teruggegeven moesten worden aan de katholieken en waar dit niet mogelijk was werden nieuwe katholieke kerken gebouwd.Ook werden er in de 19de eeuw veel nieuwe protestantse kerken gebouwd waar de Jozefkerk een mooi voorbeeld van is.

 

 

Het Asser Hertenkamp

Burgemeester H.J.Oosting liet het Asser Hertenkamp in 1841 aanleggen aan de rand van het Asserbos.De hertenstal dateert uit 1875 en er leven nog steeds damherten in deze sfeervolle plek aan het einde van de Doctor Nassaulaan. Het Asserbos ernaast is een mooi wandelgebied na een bezoek aan het Drents Museum. Zo een natuurspectakel

Duurzaamheids Centrum

Actief, speels, verrassend, uitdagend, leerzaam, gratis en vooral leuk: dát is een bezoek aan het Duurzaamheidscentrum Assen. Voor jong en oud, voor schoolklassen, voor een mooie overlegruimte en als uitje in je vrije tijd, voor bezoekers uit de regio of van ver, elke dag van 09.00 tot 17.00 uur*.
In het Duurzaamheidscentrum vragen we aandacht voor een duurzame samenleving en bieden we informatie over wat je zelf thuis kunt doen om ook je steentje bij te dragen.

Zo is er een wisselende expositie en kun je meedoen aan allerlei activiteiten. Sommige activiteiten zijn begeleid, maar er zijn ook activiteiten die je als bezoeker zelfstandig kunt doen. Je kunt het prachtig vormgegeven gebouw met diverse duurzame oplossingen bekijken of zoek een rustig plekje en vermaak je met een boek uit onze boekenruilkast. Je kunt ook een speurtocht doen, we hebben een mooie speelhoek en er is altijd een leuke knutselopdracht. Is het lekker weer en heb je zin om te wandelen, dan kun je bijvoorbeeld één van de gemarkeerde routes in het Asserbos lopen.

 

 

Nationale parken en Natuurparken

Drenthe kent veertien Natura 2000-gebieden en drie nationale parken. De bijzondere natuur en het publieksvriendelijk karakter maken de nationale parken tot de parels van het robuuste natuurnetwerk.

Het Drentsche Aa

Duizenden jaren geschiedenis in een waaier van beken.

Het Drentsche Aa landschap ontstond vele duizenden jaren geleden door een samenwerking van natuur en mens. Een oeroud landschap. Je vindt hier veel bijzondere planten en dieren. Maar ook de meeste prehistorische monumenten van ons land bij elkaar. Het best bewaarde beek- esdorpenlandschap van West-Europa. Waar je de geschiedenis van de dorpen, essen, velden en beken nog kunt 'voelen'. Waar de beken nog hun natuurlijke loop volgen zoals ze dat al vele duizenden jaren doen.

Dwingelderveld

Een ongestoorde horizon. Die kun je op het Dwingelderveld nog zien. Hier kun je eindeloos ver kijken.

Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Natte laagtes – slenken genoemd – en hoge zandruggen wisselen elkaar af in het uitgestrekte Dwingelderveld. Je vindt er heide, bos, jeneverbesbosjes, stuifzand en ruim veertig vennen. Een deel van die vennen is ontstaan in de ijstijd, andere zijn het resultaat van veenafgravingen.

Veiligstellen van het oer-Drentse landschap

Natuurmonumenten kocht in 1930 het eerste stuk van het Dwingelderveld om zo een voorbeeld van het oer-Drentse landschap veilig te stellen. In de hele provincie gingen heidevelden verloren door ontginningen. De eerste aankoop betrof een gebied van 700 hectare, het nationaal park heeft nu een oppervlakte van 3.700 hectare. Daarvan heeft Natuurmonumenten bijna de helft in eigendom.

Drents-Friese Wold

Grenzeloos genieten  met een verrassende variatie aan bos en stuifzand....

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.

Tevens vindt u bij de receptie nog een diverse informatie over bezoek mogelijkheden!

Met vriendelijke groet,

Uw team reserveringen van All in Hotels.

All in Hotel "De Bonte Wever"
Stadsbroek 17
9405 BK Assen
Nederland

Telefoon
+31 552 032022

E-Mail
info@allinhotels.nl

Website
www.allinhotels.nl

Algemene informatie

Uw reservering,

 • Alle reserveringen zijn pas definitief na ontvangst reserveringsbevestiging van Allinhotels.nl
 • Na ontvangst bevestiging word u het factuur/ nota opgestuurd, deze dient per bank betaalt te worden.
 • Alle prijzen zijn in euro.
 • Overnachtingbijdrage is € 1,45 p.p.p.n.
 • Uw bevestiging word via Allinhotels.nl verstuurd.

Uw aankomst & All in tijden,

 • All-in gasten Check in tijden:
  • Check in   : 15:00 uur kamer & All-in
  • Check out: 10:30 uur - Einde All-in.
 • 1-pers kamers enkel op aanvraag!

Parkeer & stal mogelijkheden,

 • Wij hebben natuurlijk gratis parkeerplaats in omgeving.
 • Mogelijkheid tot stalling fietsen en/of motoren.

Kinderen & huisdieren,

 • Kleine kinderen tot 2 jaar gratis.
 • Huisdieren niet toegestaan helaas.

Uw kamer,

 • Alle kamers met Boxpring bedden.
 • Alle kamers met lift bereikbaar.
 • Bij reserveren geniet u van de Conform kamers 23m2.
 • U kunt tegen meerprijs wel een luxe kamer reserveren.
 • Kamers met eigen inloop douche, toilet en föhn.
 • In gehele hotel gratis gebruik internet (WiFi).
 • Alle kamers beschikken over LCD/LED televisie.
 • Alle kamers hebben Belgische Nederlandse zenders.
 • Mindervalide aanwezig, geef dit aan bij reservering?
 • Het gehele hotel beschikt over een lift.
 • Roken niet toegestaan op de kamer.
 • 1 pers kamers op aanvraag!
 • 1 pers kamer een toeslag van € 39,50 p.p.p.n.- dit word bij aankomst verrekend met de gast!

Betalingscondities All in Hotel "De Bonte Wever"

Bij  All in Hotel "de Bonte Wever" is vereist dat de betaling van het arrangementsbedrag zonder overnachtingsbijdrage (deze dienen ter plekke te worden voldaan) na ontvangst van bevestiging voldaan wordt.
U ontvangt bij bevestiging reservering, tevens de factuur/ nota van uw verblijf deze kunt u middels overschrijving voldoen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Schrijf u nu in en geniet als eerste van de leukste aanbiedingen, beste kortingen en winacties!

U ontvangt bij aanmelding direct € 5,- korting!

Al meer dan 95.000 mensen gingen u voor!

Dank u voor uw aanmelding voor de Nieuwsbrief van Allinhotels.nl
U blijft vanaf nu op de hoogte van de leukste aanbiedingen, hoogste kortingen en daarnaast maakt u kans op diverse prijzen als All-in Friend!

Kortingscode ontvangen? Aanmelden nieuwsbrief