Reserveringslijn: +31 (0)55 20 320 22

telefonisch: ma t/m za - 09:00 tot 18:00 uur
via de chat: dagelijks - 09:00 tot 21:00 uur

Reserveringslijn: +31 (0)55 20 320 22

maandag t/m zaterdag 09:00 tot 18:00 uur

All in Hotels "Briedeler Haus" - Briedel

All in Hotel "Briedeler Haus"

Het Briedeler haus ligt idealistische gelegen aan de over van de “Mitten Mosel” tussen Traben Trarbach en Zell, de favoriete toeristische trekpleisters van de Moezel.

Het hotel beschikt over een 30-tal kamers, de meeste hiervan uitzicht hebben over de prachtige “Mitten Mosel”.

De kamers, alle voorzien van een boxspring bedden van de beste kwaliteit, een mini koelkast en TV met NL & Duitse zenders en eigen badkamer met allen douche, behoort ook tot de kamervoorzieningen.

De kamers zijn verdeeld over de 1ste en 2de verdieping, helaas is er geen lift beschikbaar. Bent u mindervalide of moeilijk ter been, meld dit bij uw reservering.

Gedurende uw verblijf geniet in het restaurant met uitzicht over de moezel, ’s ochtends van een heerlijk ontbijt buffet waar u eerst een goede bodem legt voor de tour/ bezichtigingen die u en uw gezelschap hebben gepland in de “Mitten Mosel” regio. Informeer bij de hotelier naar de bezoekmogelijkheden van de regio, of ga even langs het VVV in Traben Trarbach.

’s Avonds na het diner kunt u genieten in onze bar/ lounge van de gezellige ambiance en van een heerlijk drankje bij uw gastheer Adriaan of gastvrouw Aprilia.

Bij mooi weer kunt u natuurlijk genieten van een kopje koffie op het prachtige terras met uitzicht over de Moezel, wijngaarden en de voorbijvarende boten.

Tijdens uw 5-daags verblijf genieten de gasten bij het Briedeler Haus van het vrij reizen met openbaar vervoer door de Moezel regio en hoeft u zich geen zorgen te maken over parkeer plaats of navigeren dat u zich verdwaalt!

Gedurende avonden geniet u en uw gezelschap van de heerlijke drankjes, hapjes en natuurlijk entertainment avonden variërend van Bingo, muziek of quiz avonden.

Bent u een natuurlijk liefhebber? Dan is de “Mitten Mosel” uw favoriete bestemming voor een zorgeloos All-in vakantie voor u en uw gezelschap. Van diverse wandel en fietsroutes met maar liefst 170 km aan lengtes om te ontdekken, bewonderen en te ervaren.

De “Mitten Mosel” staat voornamelijk bekend om zijn vele wijngaarden waar de werelds bekendste wijnen vandaan komen. In het seizoen september en oktober bezoekt u de wijnfeesten van de misschien wel 100 wijnhuizen van de “Mitten Mosel”.

Toch liever het najaar? Bezoek dan de Kerstmarkten en geniet van de ambiance en liefdevolle feestdagen tijdens de Kerst. De Kerstmarkten worden tot eind Oud & Nieuw gehouden elk jaar! Kortom voor elk jaargetijde en liefhebber de favoriet.

 

Gastheer & Vrouw,

Uw gastvrouw Aprilia en uw gastheer Adriaan zijn een gedreven horeca koppel, die al heel wat jaren ervaring en kennis in huis hebben.

In eerste instantie gestart op de riviercruise schepen waar Aprilia aan het werk was in de service en Adriaan de functie beklede als Assistent Hotelmanager kwam hun passie voor service, hospitality en gastvrijheid niet enkel naar boven maar bleven ze streven naar verbetering en het hun gast zo goed en gewenst mogelijk naar hun zin te maken. Later in diverse bekende All inclusief hotels in het Sauerland en Moezel, ontdekten zij hun liefde voor het vak pas echt!

Na jaren actief te zijn geweest in de Moezel, werden ook hun gecharmeerd door de pracht en praal van de Moezel. Dit eenmaal geproefd, bleef er geen andere optie dan hun “eigen” Briedeler Haus te openen en hun gasten te betoveren van de Charme die hun verliefd deed worden.

U bent van harte welkom bij Team Hotel Briedeler Haus aan de Moezel.

Geniet van de prachtige natuur, gecombineerd met top gastronomie in van deze twee toppers en boek vandaag nog uw 5-Daags All-in vakatie!

Boek nu uw 5-daags All in Vakantie bij uw favoriet.

Adriaan & Aprilia en team Briedeler Haus heten u van harte welkom!

Bezoek mogelijkheden:

1. Cochem

De Moezel en Cochem zijn quasi onlosmakelijk aan elkaar verbonden, aangezien dit wellicht het mooiste en charmantste stadje is dat langs deze beroemde rivier ligt. De Reichsburg is zonder enige twijfel een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de Moezel. Dit is het grootste kasteel in de Moezelvallei en torent vanop een heuvel neer over Cochem. Oorspronkelijk werd het gebouwd in 1020, maar in 1689 werd het door de Fransen vernield. Gelukkig kon men het weer opbouwen in de negentiende eeuw, waardoor we vandaag dit prachtige bouwwerk nog altijd kunnen bewonderen.

Verder is het zeer aangenaam rondkuieren in de Altstadt, waar je nog drie van de oorspronkelijk vier stadspoorten uit de veertiende eeuw kan bezichtigen. Ook de Marktplatz springt in het oog, met het stadhuis dat gebouwd werd in 1739.

Een van de leukste dingen om te doen in Cochem is langs de Moezel wandelen of fietsen en zo de prachtige omgeving (waaronder de vele kleurrijke huizen) in je opnemen.

2. Trier

Hoewel Trier voornamelijk bekend staat als voormalige Romeinse nederzetting, toont archeologisch bewijs aan dat maar liefst 16,000 jaar geleden hier al mensen woonden. Het is eenvoudig te begrijpen waarom, aangezien Trier in het hart van een van de mooiste stukken van de Moezelvallei ligt. Veel van de Romeinse bouwwerken zijn uitstekend bewaard gebleven, waardoor Trier een must-see is voor eenieder die ook maar een beetje in geschiedenis geïnteresseerd is.

De Aula Palatina (Konstantin Basilika) werd gebouwd tijdens de regeerperiode van keizer Constantijn en doet nu dienst als kerk. De troonzaal is de grootste zaal ter wereld (daterend uit de klassieke oudheid) en wordt regelmatig gebruikt als locatie voor concerten en andere evenementen.

De Porta Nigra is een indrukwekkende verstevigde stadspoort die ook deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed.

Dan heb je ook nog de Romeinse keizerlijke baden die de grootste in Europa zijn en het Rheinisches Landesmuseum, een archeologisch museum met ’s werelds grootste verzameling van Romeinse gouden munten.

Het is echter niet alleen Rome wat de klok slaat in Trier, je hebt er nog een aantal prachtige kerken zoals de Liebfrauenkirche en de Trierer Dom. “Religion ist das Opium des Volkes” zei Karl Marx, die in Trier werd geboren. Zijn huis kan je hier ook bewonderen.

Als je gewoon wat wil rondkuieren en van de fraaie architectuur wil genieten is de Hauptmarkt de plek waar je moet zijn.

Trier is met recht en reden een van de meest bekende steden aan de Moezel en is bovendien een uitstekende uitvalsbasis om de Moezelstreek te verkennen.

3. Eltz kasteel

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de Moezel is het Eltz kasteel. Door de ligging en architectuur waan je je zo in een sprookje. Bovendien is het al sinds de constructie ervan in de twaalfde eeuw nog altijd in handen van dezelfde familie.
Ik zou je zeker aanraden om een gegidste rondleiding te boeken (vanaf elf euro per persoon – beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en mogelijks zelfs in het Nederlands). Zo kom je meer te weten over het magnifieke interieur en de zeldzame gouden en zilveren artefacten, alsook de wapenzaal.

Na je bezoek ontleent het omliggende Eltzwoud zich perfect tot een schitterende natuurwandeling.

4. Koblenz

Een van de andere bekende steden aan de Moezel is zonder enige twijfel Koblenz. Dit is namelijk de plek waar de Moezel samenkomt met die andere beroemde rivier: de Rijn. De Deutsches Eck (oftewel Duitse hoek) is de naam van het gebied in Koblenz waar de Moezel en Rijn gescheiden zijn. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de stad en beide rivieren en je vindt er ook nog eens een 37-meter hoog monument van keizer Wilhelm I.

Verder heb je hier een heel leuke Altstadt en de Alte Burg, een kasteel uit de twaalfde eeuw dat nu dienstdoet als gemeentearchieven en bibliotheek. Een van de leukste dingen om te doen in Koblenz is het nemen van de kabelbaan naar het fort van Ehrenbreitstein, dat in de negentiende eeuw werd gebouwd.

Ten slotte is Koblenz ook een plek van waar veel riviercruises (op de Moezel en de Rijn) vertrekken.

5. Bernkastel-Kues

Bernkastel-Kues is een van de meest sprookjesachtige bezienswaardigheden van de Moezel. Wanneer je door de pittoreske straatjes wandelt nabij de Mittelalterlicher Marktplatz, waan je jezelf zo in het decor van het dorp van Belle en het Beest. Je gedraagt je best opperbest tijdens je bezoek, anders kan je weleens aan de oude schandpaal genageld worden!

Gelukkig kan je om vergeving van je zonden vragen in de vroeg gotische Sint-Michaelskerk. Deze is beroemd vanwege het prachtige altaar dat een iets minder prachtig tafereel afbeeldt: de verwoestingskracht van de zeventiende-eeuwse pest die veel inwoners om het leven bracht.

Vergeet zeker niet de brug over de Moezel over te steken naar Kues, waar je onder meer het ziekenhuis van Sint-Nicholas kan bewonderen. Dit werd gebouwd in opdracht van de kardinaal en filosoof Nicolaus Cusanus, wiens hart overigens begraven ligt in de gotische kapel. In de bibliotheek vind je trouwens een merkwaardige verzameling van zijn medische instrumenten. 

6. De Zeller Hamm

Tijd voor een beetje variatie tijdens je vakantie in de Moezelstreek, want uiteraard wil je de prachtige natuur ervan ook eens bewonderen en op beeld vastleggen. Daarvoor is de top van de Marienburg uitermate geschikt, vanop deze heuvel heb je een prachtig zicht op de kronkelingen van de Moezel. De twaalf-kilometer-lange Zeller Hamm is er een van de mooiste voorbeelden van.
Pro tip: ga naar de ruïnes van het voormalige klooster, van hieruit heb je het beste uitzichtpunt.

Als je nadien nog niet genoeg hebt van de bekende steden van de Moezel kan je altijd Zell verkennen, waar je de Sint-Pieterskerk en een kasteel kan bewonderen. Op het centrale plein heb je de vermaarde fontein van de Zeller Schwarze Katz oftewel zwarte kat van Zell.

Volgens een plaatselijke legende kwamen drie wijnhandelaars naar Zell om wijn te kopen. Na heel wat proeven bleven drie vaten over die zij het lekkerst vonden. Toch kwamen ze niet tot overeenstemming welke wijn nu het beste van allemaal was. Tot plots een zwarte kat op een van de vaten sprong. Dit zagen zij als een teken dat dit de beste wijn moest zijn. Deze werd vervolgens onder de naam “Zeller Schwarze Katz” verkocht en werd zo populair dat de oorspronkelijk wijngaard hiernaar vernoemd werd. Deze wijn kan je trouwens nog altijd kopen!

7. Wijn proeven

En dat brengt ons naadloos tot bij een van de andere leukste dingen om te doen aan de Moezel: wijn proeven! Het eerdergenoemde Bernkastel-Kues is daarvoor uitstekend geschikt, aangezien hier het wijnmuseum ligt. Je leert er niet alleen heel wat bij over de wijngeschiedenis van de Moezel, maar je kan er ook 160 verschillende wijnen proeven.

De Moezelstreek is trouwens de derde grootste wijnstreek van Duitsland qua productie, maar qua prestige staat ze allicht op de eerste plek. Het gebied staat bekend vanwege de steile hellingen en je vindt er zelfs de steilste wijngaard ter wereld (de Bremmer Calmont). De bekendste druif van de Moezel is zonder enige twijfel de Riesling en hoewel de meeste wijnen wit en zoet of halfzoet zijn, neemt de productie van rode wijn de laatste jaren toe. Hierbij springt dan vooral de Spätburgunder (Pinot noir) in het oog. Er zijn dan ook heel wat wijngaarden die je kan bezoeken in de Moezelstreek, maar mijn favoriet is Markus Molitor. Hier kan je in alle rust zijn overheerlijke wijnen proeven en je krijgt er ook een deskundige uitleg bij.

8. De kerken van Treis-Karden

Pittoreske dorpjes bij de vleet in de Moezelstreek en Treis-Karden is er een van. Dit is beroemd vanwege de vele kerken zoals die van Sint-Castor, de Hochkreuzkapelle (kapel van het hoge kruis) en je hebt er ook nog een gotisch-evangelische kerk die het bezoeken waard is.

9. Fietsen op de Mosel-Radweg

Als sportievelingen willen weten wat te doen aan de Moezel is het antwoord eenvoudig: fietsen! Er ligt maar liefst meer dan 1000 kilometer aan fietspaden in de Moezelstreek en de Mosel-Radweg is zonder twijfel de bekendste. Deze vertrekt in Thionville in Frankrijk en eindigt 275 kilometer verder in de eerder vernoemde Deutsches Eck nabij Koblenz. Als het iets minder qua afstand mag zijn, is er nog altijd de Saar-Radweg: een tocht van 118 kilometer van Saarguemines in Frankrijk tot Konz: waar de rivieren de Saar en de Moezel elkaar ontmoeten.

Uiteraard zijn er ook nog fietstochten die zich beperken tot de Moezelstreek: de Ruwer-Hochwald (48 kilometer) en de Maare-Mosel (58 kilometer) zijn de bekendste. Je kan in bijna elke stad trouwens fietsen en mountainbikes (waartoe de streek zich perfect ontleent) huren. Uiteraard kan je ook je eigen fietsen meenemen en in dat geval is een betrouwbare fietsendrager voor de auto onontbeerlijk!

10. Beilstein

De Moezelstreek heeft zich de laatste jaren ontpopt als een van de meest populaire regio’s van Duitsland. Dit brengt uiteraard ook de nodige bezoekers met zich mee. Gelukkig zijn er nog een aantal plekjes in de Moezel die nog niet door de massa ontdekt zijn en Beilstein is er een van. Qua bezienswaardigheden is er dan ook niet zo heel veel te zien, maar het is de perfecte plek om aan de drukte te ontsnappen en gewoon te genieten van de prachtige streek.

11. Geierlay hangburg

De Geierlay is een hangbrug van 360 meter lang die zich tot 100 meter boven de grond bevindt. Ze verbindt de dorpjes Sosberg en Mörsdorf en werd gemodelleerd naar de beroemde hangbruggen die je in Nepal ook vindt. Je hoeft trouwens niets te betalen om de oversteek te maken.

12. Piesport en Neumagen-Dhron

Qua Romeins erfgoed in de Moezelstreek moet je niet alleen in Trier zijn, maar ook in het dorp Piesport, dat zich trouwens recht tegenover Bernkastel-Kues bevindt. Je vindt hier de grootste overgebleven Romeinse druivenpers. Daarnaast is ook de Rococo kerk van Sint-Michael zeker het bezoeken waard, net zoals het dorpje Neumagen-Dhron, dat vier kilometer verder ligt. Hier kan je een replica bewonderen van een Romeins schip dat hier werd opgegraven (of je kan het origineel in het Landesmuseum in Trier gaan bekijken).

13. Brodenbach

Omdat Brodenbach in een bosrijke omgeving ligt en langs twee kanten wordt omgeven door het Ehrbachtal en het Brodenbachtal, is de lucht hier van superieure kwaliteit. Daardoor is Brodenbach een officieel luchtkuuroord. Je kan er fantastisch wandelen, onder meer naar de schitterende Ehrbachklamm kloof. Als je jouw longen helemaal wil zuiveren is dit dus de plek om te zijn tijdens je vakantie aan de Moezel.

14. Traben-Trarbach

Als je de Moezelstreek gaat verkennen, moet je zeker ook eens stoppen in het charmante Traben-Trarbach, dat beroemd is vanwege de schitterende aristocratische huizen. Een van de meest belangrijke hiervan is het Barok Böcking huis, dat ooit nog door Goethe en de Pruisische koningen werd bezocht, maar nu dienstdoet als museum. Hier vind je niet alleen een mooie verzameling schilderijen van plaatselijke kunstenaars, maar ook nog archeologische artefacten.

Het dorpje is ook bekend vanwege de populaire kerstmarkt, omdat het de enige is die helemaal ondergronds wordt georganiseerd in Duitsland (in Nederland heb je er ook zo eentje: de Kerstgrotten van Valkenburg.). Je kan dus terecht in de oude kelders van Traben-Trarbach om te genieten van de vele typische Duitse lekkernijen.

15. Het kasteel van Stolzenfels (aan de rijn) 

Wat bezienswaardigheden aan de Rijn / Moezel betreft zijn er heel wat kastelen en daarbij springt dat van Stolzenfels meteen in het oog. Oorspronkelijk was het een fort maar in de negentiende eeuw werd het omgebouwd tot kasteel en het maakt ook deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Het is één van de mooiste voorbeelden van de Rijnromantiek en bij je bezoek zal je meteen begrijpen waarom.

All in Hotel "Briedeler Haus"
Hauptstraße 8
56867 Briedel
Duitsland

Telefoon
+31 552 032022

E-Mail
info@allinhotels.nl

Website
www.allinhotels.nl

Algemene informatie

 • Alle prijzen zijn in euro's
 • Overnachtingsbijdrage is € 2,85 p.p.p.n.
 • All-in gasten Check in tijden:
 • Welkom lunch van 12 tot 15 uur.
 • Koffie en lekkernij van 15 tot 16 uur.
 • Kamer sleutel 15 uur.
 • All-in gasten Check uit tijden:
 • Na het ontbijt, graag voor 10 uur
 • Wij doen niet aan toeslag eenpersoonskamers.
 • Wij hebben natuurlijk gratis parkeerplaats in omgeving.
 • Mogelijkheid tot stalling fietsen en/of motoren.
 • Uw bevestiging word via allinhotels.nl verstuurd.
 • Kleine kinderen tot 2 jaar gratis.
 • Huisdieren graag bij reservering aangeven € 15,- p.n.
 • U hoeft geen milieusticker.
 • Mindervalide geef dit aan bij reservering?
 • Het hotel beschikt niet over een lift.

Uw kamer

 • Roken niet toegestaan op de kamer.
 • Alle kamers met 2 persoons bedden.
 • Boekingen via Allinhotels.nl krijgen alle de standaard comfort kamer
 • Kamers met eigen douche, toilet en föhn.
 • In gehele hotel gratis gebruik internet (WiFi).
 • Alle kamers beschikken over LCD/LED televisie.
 • Alle kamers hebben Duitse zenders.
 • Alle kamers hebben een zithoek.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Schrijf u nu in en geniet als eerste van de leukste aanbiedingen, beste kortingen en winacties!

U ontvangt bij aanmelding direct € 5,- korting!

Al meer dan 95.000 mensen gingen u voor!

Dank u voor uw aanmelding voor de Nieuwsbrief van Allinhotels.nl
U blijft vanaf nu op de hoogte van de leukste aanbiedingen, hoogste kortingen en daarnaast maakt u kans op diverse prijzen als All-in Friend!

Kortingscode ontvangen? Aanmelden nieuwsbrief