Reserveringslijn: +31 (0)55 20 320 22

telefonisch: ma t/m za - 09:00 tot 18:00 uur
via de chat: dagelijks - 09:00 tot 21:00 uur

Reserveringslijn: +31 (0)55 20 320 22

maandag t/m zaterdag 09:00 tot 18:00 uur

All in Hotel "Moselhaus Brauer"

All in “MoselHaus” Brauer

Het Moselhaus beschikt over 31 kamers, deze zijn van alle gemakken voorzien, Badkamer, Douche, Toilet, Tv en WiFi. De kamers zijn vanaf de 1ste verdieping.

Gedurende uw verblijf geniet u ’s ochtends van een heerlijk ontbijt buffet waar u eerst een goede bodem legt voor de tour/ beichtigingen die u en uw gezelschap hebben gepland in de Moezel regio.

Met het vrij reizen met openbaar vervoer hoeft u zich geen zorgen te maken over parkeer plaats of navigeren dat u zich verdwaalt! Pak een overheerlijke lunch mee bij het ontbijt en laat uw ontdekking door het Moezel regio maar beginnen!

Het diner bij het All-in aanbod, wordt dagelijks vers voorbereid door de heer Swier die met liefde en passie in de keuken staat om zijn gasten culinair te verrasen! Elk seizoen wordt natuurlijk een passend 3-gangen diner op de kaart verwerkt!

’s Avonds na het diner kunt u genieten in onze bar / lounge van de gezellige ambiance en van een heerlijk drankje bij uw gastheer Martin. Bij mooi weer een kopje koffie op het prachtige terras van Villa Cornely met uitzicht over de Moezel, wijngaarden en de voorbij varende boten.

U kunt heerlijke wandelingen maken over de “Traumpfade“ (Droompaden). Deze geweldige wandelroutes liggen tussen de Moezel en de Rijn en tussen de Eifel en het Westerwald. Er zijn 26 routes variërend van 9 tot ruim 20 kilometer.

Voor een dagtour naar Koblenz of Cochem, hoeft u niet veel moeite te doen. Bij het hotel liggen aanraders en tips reeds klaar voor u. Of u nu 1 van de 15 bezichtigingen in de regio bezoekt of heerlijk wenst te genieten van een boottocht over de Moezel u ontvangt natuurlijk als All in Hotel gast diverse kortingskaartjes. De aanlegsteiger bevind zich op nog géén 200 meter van het hotel.

Kom en ervaar de magie van de Moezel en charme van Martin & Swier, die elke gast in de watten leggen!

Familie van der Veen

Treis-Karden

De dubbele gemeente Treis-Karden ligt op het snijpunt van oude handelswegen tussen Hunsrück en Eifel. Tal van historische bouwwerken getuigen van de geschiedenis van de gemeente die teruggaat tot in de tijd van de Kelten en de Romeinen. Onmiskenbaar beheerst vandaag de dag nog de voormalige stifts- en huidige parochiekerk St. Castor met haar machtige toren het dorpsbeeld. Met haar Romaanse, gotische en barokke stijlelementen behoort ze tot de kunsthistorisch meest vooraanstaande sacrale bouwwerken aan de Moezel. Het Stiftsmuseum, direct naast de kerk, documenteert 2000 jaar religieuze geschiedenis met vondsten uit de Keltische, Romeinse en Frankische tijd (openingsuren mei tot eind oktober, vrijdag, zaterdag, zondag en op feestdagen 15-17:30 uur). Van de bloei van het stift getuigen de talrijke bouwwerken van het voormalige stiftdistrict uit de 12e-18e eeuw. Geniet vanuit de Zilleskapelle (kapel) en de Kompeskopf (schuilhut) van een prachtig uitzicht op de Moezelvallei.

Het prachtige landschap van de Moezel en Hunsrück kan men het beste wandelend of fietsend gaan ontdekken. Via de thematische wandelroutes Lenus-Mars-wandelroute, Buksboom-Wandelpad en de Leisteenmijn Route maakt u een cultuurhistorische reis door de tijd.

Het Buksboom-wandelpad verbindt de oorden Karden en Müden (Lengte 4,1 km). Op de steile berghellingen van de Middel- en de Benedenmoezel bevinden zich, tengevolge van het milde klimaat, het meest noordelijke bestand van in de vrije natuur voorkomende Buksbomen van Europa.

De Lenus-Mars wandelroute met een lengte van 5,1 km verbindt de plaatsen Karden en Pommern met elkaar. Op speciaal hiervoor gemaakte borden zal de wandelaar alle interessante wetenswaardigheden kunnen lezen over de opgravingen en het hier destijds aanwezige tempelcomplex. De houten beelden van Keltische krijgers, een Romeinse vrouw en een kastoor uit de late oudheid staan aan de rand van de weg die naar boven voert. Op de informatieborden in Karden (aan het eind van de straat „Unter den Weinbergen“) en in Pommern („Am Goldberg“ straat) staat een kaart met de totale route afgebeeld.

De Informatieborden de Leisteenmijn Route in Lütz (Moselstraße, bij de oostelijke ingang) tonen behalve de plattegronden van de mijnen, een kaart met een overzicht van de wegen. Aan het einde van de Herrengrabenstraße begint de Leisteenmijn Route, die in beide richtingen gelopen kann worden.

Het Moezelfietspad is een van de mooiste fietslandschappen van Europa. Een verbinding tussen de Hondsrughoogten en het Moezeldal wordt gecreeerd door het Hunsrück-Moezel-Fietspad bij Treis-Karden. De fietsbussen van de RegioRadler ondersteunen uw fietstochten en brengen u en uw fiets gewoon verder.

Lieg
Op slechts 8 km afstand van de Moezel, te midden van bossen, weiden en velden, kunnen bezoekers genieten van de heerlijke ligging natuur, rust, cultuur en mooie wandelpaden in het meer dan 900 jaar oude Lieg. De Hunsrück-Moezel-fietsroute leidt door het plaatsje en verbindt de landschappelijk interessante regio moezel en de voorlopers van de Hunsrück met de Schinderhannes-Fietsroute in Kastellaun. Gastvrije vakantiehuizen en vakantiewoningen.

Burcht Eltz
De beroemde burcht Eltz aan de Moezel lijkt met zijn erkers, torentjes en gevels als een dromerig slot van Doornroosje. De burcht is heel schilderachtig op leisteengrond tussen beboste steile hellingen gelegen en wordt omringd door de Elzbach, waaraan het zijn naam te danken heeft. De burcht werd tussen de 12e en 16e eeuw ingericht en heeft in zijn kamers veel historisch meubilair, schilderijen, wandschilderingen en wapens. Zij ligt midden in een aantrekkelijk wandelgebied, met het droompad ‘Eltzer Burchtpanorama’ en andere mooie wandelpaden die tot ieders verbeelding spreken.

Stiftsmuseum
Het Kloostermuseum ligt in het centrum van dit kloostercomplex en grenst aan de kruitstuin naast de St. Castorkerk. Met zijn omvangrijke schatten presenteert het museum in de voormalige Refektorium (eetzaal) de kloosterheren uit het jaar 1238.

Het Kloostermuseum herbergt indrukwekkende schatten en vondsten uit de Keltische-, Romeinse- en Frankische tijd. Interessante vondsten van de Martberg kan men hier ook bezichtigen en tevens zijn er kunstschatten van het voormalige Kollegiat-Klooster St. Castor te bewonderen.

Het stadsdeel Karden kan terugblikken op een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. De Treveri, Romeinen en ranken vestigden zich na elkaar in het Moezeldal en op de hoogten van de Eifel en de Hunsrück. Reeds rond 350 na Christus stichtte Castor, een priester uit Aquitanië (Zuid-Frankrijk) hier in de Romeinse villa Vicus Cardena de eerste christelijke gemeente. Gedurende de middeleeuwen en tot de secularisatie in het jaar 1802 bestuurde de proost van de collegiale kapittelkerk Sint Castor als aartsdiaken van Karden voor het aartsbisdom van Trier.

Voor de bezoeker met interesse voor cultuurgeschiedenis is de omgeving van de kapittelkerk met zijn vele opmerkelijke huizen bezienswaardig. Een rondgang begint aan de Georgskapel en eindigt aan de Lindenplatz.
Duur: ongeveer 30 minuten.

De evangelische kerk “Georgskapelle” werd in het najaar 1318 gesticht als “Untere Klause” (onderste hermitage). Als kapel St-Georg werd ze in 1340 gebouwd en behoorde ze toe aan het St.Georgskapittel. Na de veiling van het bezit van het kapittel in het jaar 1805 door het Franse bestuur werd ze tot paardenstal geprofaneerd. In het jaar 1856 werd ze tot evangelische kerk omgebouwd, in het jaar 1857 ingewijd en in het jaar 1908/09 grondig gerestaureerd. Sedert 1968 draagt ze de naam “Georgskapelle”, daarmee aanknopend met de oude traditie.

Het huis Moselstrasse 32 gebouwd in twee fasen vormt met de Georgskapel een bouweenheid van hoge kunstwaarde. Het voorste gebouw aan de straat werd in het jaar 1686 met een mooie vakwerkfaçade en een rijke insnijding gebouwd. In het jaar 1905/1906 volgde een restauratie. Heel aantrekkelijk aan het gebouw is het kamertje dat in 1756 aangebouwd werd. Het huis achteraan met het oprijzende bouwdeel (de vroegere gaanderij) werd rond 1446 gebouwd.

Van de Georgskapel gaat u onder de spoorweglijn door naar de St. Castorstraat. Daar tegenover, aan de hoek met de Maximinstrasse bevindt zich een gerestaureerd beeld met een Mariabeeld, “Bildchen” genaamd. Naar links ziet u het in 1995 gerestaureerd vakwerkhuis, in de St. Castor-straat 62 en aan de hoek van de Maximinstraat / St. Castor-straat een bouwgroep met het huis St. Castor-straat 48. Het werd gebouwd in het jaar 1614 met een hofpoort, een hoge vakwerkgevel met rechte houten delen en overgaand venstervoorbouw, hoekstijlen met S-voluten en insnijdingen en de kop in hout gesneden.

Het kapittelmuseum bevindt zich direct naast de kapittelkerk. Het museumgebouw zelf is een document van de geschiedenis. In het jaar 1232 gebouwd is het een bestanddeel van de kapittelwijk. De talrijk tentoongestelde stukken documenteren ongeveer 2000 jaar plaatselijke geschiedenis met interessante en opmerkelijke vondsten uit de Keltische, Romeinse en Frankische tijd. Bovendien worden de kunstschatten van het voormalige collegiaat-kapittel Sint Castor tentoongesteld.

Openingstijden:
1mei - einde oktober: vrijdag, zaterdag en zondag en alle feestdagen van 15 u tot 17 u 30.
Ook voor groepen vanaf 10 personen het hele jaar door na afspraak.
Rondleidingen door de kapittelwijk / kapittelkerk Sint Castor / kapittelmuseum kunnen het hele jaar door via de Tourist- Information geboekt worden.

Burghaus Moselstrasse
Het zgn. Burghaus, een pittoresk renaissancegebouw direct aan de Moezeloever werd in 1562 gebouwd door de schout van de keurvorst van Trier. Het huisteken van de bouwheer met hamer en twee slangen versiert de bovendorpel. Het huismerk van zijn gemalin versiert de vensterdorpel van het trappenhuis. Dezelfde tekens vindt terug aan het vleugelaltaar in de kapittelkerk. De spitse kappen met de achthoekige erkers van het dak met zijn lijstenen piramiden vervolledigen het beeld van een Burghaus.

Aan de Lindenplatz domineert vandaag nog altijd de voormalige kapittelkerk, nu de parochiekerk St. Castor met zijn machtige toren het dorpsbeeld. Tot de rijke binnenuitrusting behoren het laatgotische altaarschrijn, met de aanbidding van de heilige Drie Koningen (rond 1420 met inheemse elementen gemaakt) en de driemanuele barokorgel van Johann Michael Stumm rond het jaar 1728. De bouw behoort met zijn romaanse, gotische en barokelementen tot de meest betekenisvolle kunsthistorische sacrale gebouwen aan de Moezel.

Fietsroutes rond All in Hotel "Moselhaus Brauer"

Klik hier voor de routes in de omgeving

All in Hotel "Moselhaus Brauer"
Moselstraße 25
56253 Treis-Karden
Duitsland

Telefoon
+31 552 032022

E-Mail
info@allinhotels.nl

Website
www.allinhotels.nl

Algemene informatie

 • Alle prijzen zijn in euro.
 • Overnachtingsbijdrage is € 2,00 p.p.p.n.
 • Wij doen niet aan toeslag eenpersoonskamers.
 • Wij hebben natuurlijk een gratis parkeerplaats.
 • Mogelijkheid tot stalling fietsen en/of motoren.
 • Uw bevestiging wordt via Allinhotels.nl verstuurd.
 • Kleine kinderen tot 4 jaar gratis.
 • Kinderen van 4 t/m 12 jaar krijgen 35% korting.
 • Huisdieren graag bij reservering aangeven € 10,- p.n.
 • U hoeft geen milieusticker.
 • Mindervalide? Geef dit aan bij reservering!
 • Het hotel beschikt niet over een lift.

Uw Kamer

 • Roken niet toegestaan op de kamer.
 • Alle kamers met Boxspring bedden.
 • Kamers met eigen douche, toilet en föhn.
 • In gehele hotel gratis gebruik internet (WiFi).
 • Alle kamers beschikken over LCD/LED televisie.
 • Alle kamers hebben een zithoek.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Schrijf u nu in en geniet als eerste van de leukste aanbiedingen, beste kortingen en winacties!

U ontvangt bij aanmelding direct € 5,- korting!

Al meer dan 95.000 mensen gingen u voor!

Dank u voor uw aanmelding voor de Nieuwsbrief van Allinhotels.nl
U blijft vanaf nu op de hoogte van de leukste aanbiedingen, hoogste kortingen en daarnaast maakt u kans op diverse prijzen als All-in Friend!

Kortingscode ontvangen? Aanmelden nieuwsbrief