Reserveringslijn: +31 (0)55 20 320 22

telefonisch: ma t/m za - 09:00 tot 18:00 uur
via de chat: dagelijks - 09:00 tot 21:00 uur

Reserveringslijn: +31 (0)55 20 320 22

maandag t/m zaterdag 09:00 tot 18:00 uur

All in Hotel "Park Nieheim"

All-in Hotel – Park Hotel Nieheim - Teutoburger Wald / Sauerland

Met het Nieuwste All-in Hotel bij de organisatie, brengen wij u ook in het nieuwste vakantie gebied namelijk het welbekende Teutoburger Wald!

Het All in Park Hotel Nieheim bevindt zich in het Zuidelijke gedeelte van het favoriete Teutoburg Wald! Met zijn heerlijk rustige ligging aan het bosrand, geniet u van het All inclusief concept met een heerlijk drankje op het zonneterras of in de lounge van het hotel.

Zoek rust en ontspanning bij All-in Park Hotel Nieheim of ga op avontuur, doe een activiteit beide zijn hier goed mogelijk. Het All-in Park Hotel en de omgeving van het pittoreske kuuroord Nieheim hebben voor elke smaak de juiste activiteiten.

Het Park Hotel en alle 61 comfortabele, barrièrevrije kamers werden in 2008 volledig herbouwd en gemoderniseerd en de nieuwe mediterrane stijl komt in elk detail tot uiting. U zult zich meteen thuis voelen bij aankomst.

Alle kamers zijn uitgerust met satelliet TV met afstandsbediening, telefoon, radio, bureau, zithoek, internet (W-Lan), douche/toilet, cosmeticaspiegel en haardroger.

Vanaf de eerste verwelkoming tot aan het afscheid zullen onze medewerkers er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u een heerlijke zorgeloze en welverdiend verblijf heeft en dat uw wensen worden vervuld, zodat uw verblijf in ons All in Park Hotel Nieheim niet enkel een verblijf wordt maar een onvergetelijke All-in ervaring zal zijn!

Boek nu een zorgeloos All inclusief arrangement en laat u verrassen door de prachtige omgeving, het hotel en natuurlijk de vriendelijke service!

Tot in All in Park Hotel Nieheim- Teutoburger Wald.

Nieheim

Zwembad Am Holsterberg
(https://www.nieheim.de/Tourismus-Freizeit/Sport-br-Freizeitangebote/)
Dit zwembad ligt op ongeveer 10 minuten lopen van Parkhotel. Het biedt een binnen- en buitenzwembad en een peutergedeelte.

Sackmusem
(www.sackmuseum.de)
Hier draait alles om de zakken. In het gezellig ingerichte museum midden in het centrum en op ongeveer 10 minuten loopafstand van uw accommodatie vindt u de wereld van de zakken - van slaapzakken tot doedelzakken, van postzakken tot bokszakken. Helaas is het museum niet drempelvrij.
Een rondleiding (duur ca. 1 uur) is mogelijk op afspraak. Informeer bij hotelreceptie voor mogelijkheden.

Toon Dairy Menne
(www.diechaukaeserei)
De showmelkerij Menne biedt bezoekers de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de kaasproductie. Of het nu tijdens geplande rondleiding (duur ca. 1 uur) door de productieruimtes is of u liever hier zelf doorheen kunt u alles aanschouwen door de grote glasplaten tussen u en de productie ruimte. Na afloop nodigt een liefdevol ingerichte winkel de bezoekers uit om producten uit de regio te kopen en natuurlijk Nieheim-kaasproducten mee naar huis te nemen.
(voor het grootste deel barrièrevrij).
De showmelkerij ligt op ongeveer 10-15 minuten lopen van het startpunt.

Museummijl met Duits Kaasmuseum
(www.kaesemuseum.de)
In het Duitse Kaasmuseum beleeft de gast de geschiedenis van de kaas en welke kaassoorten vooral in Duitsland en de nabijgelegen landen te vinden zijn. Een rondleiding door het museum duurt ongeveer 45 min. en wordt vaak gecombineerd met de showmelkerij Menne. Het museum is zeer centraal gelegen in het centrum van de stad. Het duurt ongeveer 10-15 minuten om naar de showmelkerij Menne te lopen vanaf het hotel.
Het museum is niet drempelvrij, de tentoonstelling op de bovenverdieping is alleen toegankelijk via een trap.

Westfaals Biermuseum
In het Westfaalse Biermuseum wordt nog steeds vrijwillig bier gebrouwen. De gast leert in een kleine rondleiding (ca. 45 min.) over de geschiedenis van het bier ook iets over het brouwen van vandaag en kan het lekkere bier eindelijk als proefslokje proeven. Het museum is ook zeer centraal gelegen. Helaas is het niet barrièrevrij. De bovenverdieping is alleen via een trap te bereiken.

Verdere excursietips in Nieheim:
Wandelen op de gecertificeerde Nieheim Art Trail (www.nieheimer-kunstpfad.de). De wandelroute werd in 2020 bekroond. Op een rondwandelroute van ca. 10 kilometer vindt u diverse kunstwerken van bekende kunstenaars uit de hele wereld. Een begeleide wandeling duurt ongeveer 3-4 uur. U kunt ook vanaf het Parkhotel beginnen, maar dan wordt het pad met ca. 3 km verlengd. Of het startpunt in Nieheim-Holzhausen (ca. 5 minuten met de auto). Wij raden aan om in kleine groepjes de wandelroute te ondernemen, zo geniet u maximaal van de natuur en bezichtigingsmogelijkheden. Indien nodig zou een extra wandelgids moeten worden geboekt. Geschikt stevig schoeisel wordt aanbevolen.

Bestemmingen in de omgeving - alle ca. 30-45 minuten met de auto vanaf Nieheim:
Kasteel Corvey (www.corvey), dat tot het wereldcultuurerfgoed behoort.
Externsteine (www.externsteine-info)
Safaripark (www.Safariland-Stukenbrock.de)
Stad Paderborn met winkelcentrum en domtour (www.paderborn.de)
Stad Bielefeld met winkelcentrum en tour/bezichtiginsmogelijkheden (https://www.bielefeld.de/)

Welnes & Kuur oorden Teutoburger Wald.
Genesteld in groene bossen en zachte heuvels kunt u genieten van ontspannende en afwisselende dagen ver weg van de drukte. Hier kun je de genezende kracht van de natuur voelen. De idyllische ligging, de natuurgeneesmiddelen en de moderne geneeskunde van de zeven klinieken, het therapiecentrum en het thermaalbad vormen de basis van de meer dan 225-jarige geschiedenis als kuuroord. Uitgebreide wellnessaanbiedingen en een breed scala aan sportactiviteiten zorgen ervoor dat u uw dagelijkse leven vergeet. Informeer bij uw boeking, of bij aankomst in het hotel naar de mogelijkheden.

Bad Driburg
Neem de gelegenheid om tijdens uw bezoek bij ons All in Park Hotel Nieheim Bad driburg te bezoeken, verscheidenheid en gastvrijheid geven Bad Driburg een onmiskenbaar gezicht. Bijzonder bezienswaardig is het Park Grand Resort van de graaf, dat meerdere prijzen heeft gewonnen en een van de mooiste parken van Europa is. Bad Driburg geldt als een wandelparadijs voor wandelaars door het landschap, de meer dan 60 goed bewegwijzerde paden en de ligging direct aan de kwaliteitswandelroute "Eggeweg", die het middelpunt vormt van het wandelgebied "Hermannshöhen". Of u een geschiedenis liefhebber bent, of een wandelaar Bad Driburg stelt u niet teluer.

www.bad-driburg.com
Afstand vanuit hotel 19,2 km – 20 minuten met auto.

UNESCO werelderfgoed Schloss Corvey -Höxter
Het kasteel en het klooster staan voor 1200 jaar Duitse culturele en architectonische geschiedenis en maken ook deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Bezienswaardig zijn het Karolingische westwerk, het barokke paleiscomplex, het klooster en de abtgalerij, evenals de prachtige keizerlijke hal en de veelzijdige pracht en woonkamers uit de 18e en 19e eeuw.

Er worden rondleidingen en speciale tentoonstellingen in het kasteel en het klooster van Corvey aangeboden, en er worden regelmatig Kultuur en Muziek concerten gehouden.
Astand vanuit Hotel 26 km – 31 min met auto

Wasserschloss- Bad Driburg
Waterburcht Neuenheerse
Vroeger geloofde men - en dat is het nu nog steeds - dat waar water uit de aarde komt, het een heilige plaats is.De voormalige zetel van de abdis is nu het waterburcht Heerse en na de afschaffing van de abdij in 1810 kwamen de gronden en gebouwen in particuliere handen. Het waterburcht, waarvan de vijvers worden gevoed met de nabijgelegen stromende rivier de Nethe, is tegenwoordig - net als het bijbehorende poortgebouw - een zorgvuldig gerestaureerd, goed onderhouden pand en herbergt de voor het publiek toegankelijke, uitgebreide collectie van het echtpaar, Ere-Generaal Consul Manfred O. Schröder en Helga Schröder 18 jaar werk hebben ze deze faciliteit gebouwd en de gebouwen grondig gerenoveerd. Hedendaags wordt de bezoekers een spannende tentoonstelling van natuurlijke geschiedenis, etnologie en lokale geschiedenis aangeboden.

Bezoekmogelijkheden bij het prachtige Wasserschloss:
Tentoonstelling over jachtgewoonten en jachtcultuur
Een andere expositieruimte gaat over de jacht.
Een uniek aantal trofeeën en jachtaccessoires voor de regio is zowel buiten, in het trappenhuis als in andere thematisch aangrenzende kamers te vinden.

Internationaal Natuurhistorisch Museum
Niet alleen de verscheidenheid aan soorten, maar ook het unieke karakter van elk dier beschrijft de natuurhistorische afdeling.

Met honderden exemplaren vormt het een van de belangrijkste collecties van bereide dieren uit de hele wereld in Duitsland. De collectie omvat verschillende wereldrecordtrofeeën volgens CIC-reglementering.

Etnografisch museum - Etnologie
Culturele artefacten uit alle delen van de wereld geven inzicht in de levenswijze van talloze volkeren en vertellen over cultus en religie, de jacht, ambachten, economie en kunst.

Sieraden, houtwerk en weefwerk uit Afrika verwijzen naar de gedachten en gevoelens van de inheemse bevolking aldaar: houten figuren zijn souvenirs van de overledene of vertegenwoordigen wensen voor kinderen. Maskers worden gebruikt in rituele dansen.

Museum voor Europees Cultureel Erfgoed
Voormalig All-Duits Museum van de plaatselijke geschiedenis
Uitrusting en gereedschap uit huis en uit de landbouw, het handwerk en de handel herinneren niet alleen aan de "goede oude tijd", maar ook aan het werk en de inspanning in een wereld waarin niet alles volledig geautomatiseerd was.

Ze documenteren de teelt en de verwerking van de grondstoffen tot aan het eindproduct.

Dit alles onder 1 dak. Een uitstap zeker waard!
wasserschloss-neuenheerse.com/das-wasserschloss-heerse
Afstand vanuit hotel 21,4 km- reistijd 18 min met auto

Waterburcht Schweckhausen
Waterburcht Schweckhausen, een waterburcht in de Weser-renaissancestijl, was sinds de 14e eeuw eigendom van de familie von Spiegel.
Kasteel Schweckhausen is gebouwd op een voormalig benedictijnenklooster.
Het hoefijzervormige herenhuis is een solide structuur van twee verdiepingen met aan de buitenkant vakwerkgevels. De kapelvleugel aan de zuidzijde is voorzien van slakkenhuisgevels. Aan de noordzijde bevindt zich de paardenstal en daarboven de kasteelkeuken.
De melkkeuken bevond zich direct aan de achthoekige traptoren. Voltooiing van het kasteel in 1581, 1780 ingrijpende renovaties en toevoegingen. De familie von Croy kocht het complex in het midden van de 19e eeuw.
Alleen het buitenterrein kan bezocht worden, maar de prachtige wandelpaden maken een bezoek hier volledig waard!

Afstand van All-in ParkHotel Nieheim 31,7 km – met auto 24 min.

All in Hotel “Park Hotel Nieheim”
Am Park 6
33039 Nieheim
Duitsland

Telefoon
+31 552 032022

E-Mail
info@allinhotels.nl

Website
www.allinhotels.nl

Algemene informatie

 • Alle prijzen zijn in euro.
 • Overnachtingsbijdrage is € 3,00 p.p.p.n.
 • Parkeren kosteloos bij Hotel.
 • Bij All in Hotel Nieheim gelden Toeslagen 1 persoon & Weekend!
 • - bij inschrijving voor nieuwsbrief betalen wij de toeslag bedragen!
 • All-in gasten Check in tijden:
 • -14 uur geniet van koffie & lekkernij
  -14:30 uur is uw kamer beschikbaar
 • All-in gasten check uit tijden:
  -Na het ontbijt, graag voor 10 uur
 • Mogelijkheid tot stalling fietsen en/of motoren.
 • Uw bevestiging wordt via Allinhotels.nl verstuurd.
 • Kleine kinderen tot 4 jaar gratis.
 • Kinderen van 4 t/m 12 jaar krijgen 25% korting.
 • Huisdieren graag bij reservering aangeven € 10,- p.n.
 • U hoeft geen milieusticker.
 • Mindervalide? Geef dit aan bij reservering!
 • Het gehele hotel is rolstoel vriendelijk.

Uw Kamer

 • Roken niet toegestaan op de kamer.
 • Alle kamers via Allinhotels.nl zijn comfort kamers
 • Alle kamers met Boxspring bedden.
 • Kamers met eigen douche, toilet en föhn.
 • In gehele hotel gratis gebruik internet (WiFi).
 • Alle kamers beschikken over LCD/LED televisie.
 • Alle kamers hebben Duitse en Nederlandse zenders.
 • Alle kamers hebben een zithoek.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Schrijf u nu in en geniet als eerste van de leukste aanbiedingen, beste kortingen en winacties!

U ontvangt bij aanmelding direct € 5,- korting!

Al meer dan 95.000 mensen gingen u voor!

Dank u voor uw aanmelding voor de Nieuwsbrief van Allinhotels.nl
U blijft vanaf nu op de hoogte van de leukste aanbiedingen, hoogste kortingen en daarnaast maakt u kans op diverse prijzen als All-in Friend!

Kortingscode ontvangen? Aanmelden nieuwsbrief